Tuesday, March 07, 2006

Vinha perä

Kaverini blogiin oli ilmestynyt merkintä. Ottaen huomioon säännölliset bussilakot, korostuu merkityssisältö.

"Huomenna bussikuskit menevät lakkoon. Ärsytti niin kovasti, että piti käydä ostamassa auto. Eipä tarvitse sitten enää jatkossa oikkuilevaan julkiseen liikenteeseen turvautua."

Markkinointiviestintäähän tämäkin on, kiertoteiste. Kaupunkien liikennesuunnittelu ei taida asettaa riittäviä laatukriteereitä alihankkijoilleen, joten joukkoliikenteen uskottavuus kärsii. Toiminnassa on siis tehty mahdollinen virhe, josta viestinnän kokonaiskuva kärsii.

Toisaalta ammattiliitolla on tulossa liittokokous, joten loppujen lopuksi homman nimi on pelkkä peli, jolla pyritään parantamaan omia asemia. Lyhytnäköistä. En ymmärrä, miten ammattiliiton johto luulee parantavansa asemiaan toimenpiteillä, jotka heikentävät ammattikunnan arvostusta. Olisiko lakon alkamista kannattanut siirtää ja pyytää uutta sovintoesitystä, jossa osa-aikatyö on huomioitu. Jos sellaista ei olisi tullut tai jos olisikin ja työnantajapuoli olisi sen hylännyt, olisi lakkoon ollut olemassa perusteet, jotka olisi voitu kommunikoida älykkäämmin.

Suurin voittaja on ajoittaisista ruuhkista huolimatta yksityisautoilu. Mutta missä ovat autoliikkeiden nopeat taktiset toimenpiteet.

Ja hänen ostamansa auto, siinä on vinha perä.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 12:46 AM