Tuesday, March 07, 2006

Mainosraati 5

Viisi on hieno luku, sillä ilman Timoa ja Eeroa olisi veljeksiä ollut seitsemän sijaan viisi eräässä klassikkoteoksessa. Kotimaisen kirjallisuuden kunniaksi mainosraati maistelee tänään ulkomaalaista keinosokerivettä Pepsin mainonnan muodossa. Hörpyn saatte tästä.

Miltä spotti maistuu? Onko jälkimaku kirpeä, makea vai laimea?

Kirjoitti Antti Huttunen @ 12:26 AM

Read or Post a Comment

Ehdottoman makea, mutta ei äitelä. Tuote on kunnolla esillä ja kokonaisuus on vedetty tyylillä överiksi. Puhtaasti kannatusmielessä ostin purkin kyseistä tuotetta, vaikka en yleensä keinomakeutettuja tuotteita käytäkään. Apina-spotti oli vielä hauskempi, muttei tämä sille paljoa häviä.

4/5

Posted by Anonymous Anonymous @ 4:41 AM #
 

Voi johtua kulttuuri- yms. eroista, mutta minä en ihan pysty sisäistämään näitä spotteja.

Onko kyse jollain tapaa konservatiivisen soveliaasta Jackäässeilystä vai mistä puolivillaisesta heko-heko-hassuttelusta?

Pisteitä annan käytettyyn rahamäärän ja luovuuden suhteesta: 1/5 (apinasta saisi jo 3/5, koska apinaa voi katsella ilman mitään kontekstiakin ja vaikka tappiin asti)

Posted by Blogger hna @ 7:16 AM #
 

Itselleni spotista tulivat mieleen hupsujen serkkujen hassun hauskat hassuttelupuhelut tuntemattomille ihmisille jostain ajalta Pepsi Maxin tullessa markkinoille:

"Tämä on Pepsi Max -keskuksesta, hyvää päivää. Voitatte 10000 markkaa jos sanotte heti minuutissa 100 kertaa Pepsi Max on parasta"

Ihan jeppis kamaa spotti on minun mielestä. Ei mikään hohdokas, mutta simppelisti redneck-hölmö. Ei aliarvioi kuluttajaa vaan on itse selkeästi tyhmempi.

Mut ei hätää, siin ei oo sokerii.

Posted by Blogger Antti @ 7:42 AM #
 

Eipä tuosta nyt kovinkaan paljon jää katsojalle käteen. Koko spotti nyt on vähän "hehheh no onpas hassu juttu tämä kun näin pilaillaan" - tasoinen väännös. Ei lämmitä ainakaan tätä silmäparia.


ps. Blogisi tarjoaa tällaiselle mainonnan opiskelijalle mielenkiintoisia näkökulmia, kerrankin löytyi netin uumenista jotain tämäntasoista oikeasti kiinnostavaa luettavaa.

Posted by Anonymous Annu @ 7:47 AM #
 

offtopic

Mainiota että blogistani on iloa, tai jos se on liioitellusti sanottu, niin edes hyötyä jollekulle.

Menestystä opintoihin ja määrätietoisuutta jahka siiryt työelämään. Edessä on "kokemattomat ovat kivirekiä", "asiakkailla ei harjoitella", "ala huutaa akuuttia osaajapulaa", viidakko, jonka sisään ei ulkopuolelta näe. Ainakaan jos ei tiedä mitä katsoa.

Kaipaisin vielä lisää keskustelua, kysymyksiä, näkökulmia, mitä tahansa. Ja edelleen olisi hienoa tietää millainen lukijakuntani on. Ei nimiä tai yrityksiä, vaan mitä kukin tekee työkseen tai miksi ylipäänsä lukee tätä ajatuksien tunkiota.

/offtopic

Posted by Blogger Antti @ 8:52 AM #
 

Offtopicia vain vähän jatkaakseni..

Työnhausta näin lähes valmiilla opiskelijalla on jo jonkin verran kokemusta, sekä itsellä että samassa sopassa olevien opiskelijatovereiden kautta.

Tähän mennessä vastaan on tullut perinteinen "töitä ei saa ilman kokemusta, kokemusta ei saa kun ei pääse töihin" -tasoinen kiertokulku. Työharjoitteluun voi päästä puoleksi vuodeksi ilman palkkaa hakemaan korvapuusteja kaupasta (done that). Tämä ei houkuttele, mutta jos ei niitäkään hommia hae tai tee, joku muu alalle pyrkivä tekee ne kuitenkin.

Jalkaa pitäisi saada oven väliin mutta kun keksisi miten se tehdään ja mitä kautta.

Posted by Anonymous annu @ 1:59 AM #
 

Yksi reitti potkia jalkaa oven väliin on freelance-hässäkät, on iso joukko pieniä toimistoja, joilla ei ole vakinaisen vakanssin copy-tarvetta, eivätkä ne pysty isoja kokonaisuuksia tarjoamaan, saati paljoa rahaa, jolloin opiskelun ohessa nopeasti mobilisoituva ja valmista tekstiä tuottava pääsee hyvin iskemään väliin.

Toimittajan ja ylipäänsä mediataustasta kuten mistä tahansa kaupan työtehtävistäkin on hyötyä.

Omalla kohdallani toimin sekä toimittajana että kaupassa opintojen ohella. Minut rekryttiin suoraan koulunpenkiltä vakituiseen duuniin parin free-keikan jälkeen.

Sitten tee spekulaa. Demonstroi osaamisesi. Tutustu alan ihmisiin, henkilösuhteet ovat turhan korostuneet alalla.

Pidä hakemus lyhyenä ja ytimekkäänä.

"Hei,

Olen n.n. lahjakas ja osaava/monipuolinen copy/ad/... Etsin uusia haasteita.

Minuun ja osaamiseni tutustut parhaiten kun tapaamme kasvotusten.

Liitteenä cv:ni. Paras näyte osaamisestani on xxx.

Terveisin.
nn."

Hakemuksia sataa ties kuinka paljon toimareiden meileihin, joten pidä homma yksinkertaisena. Kerro kuka olet ja mitä etsit. Hakemuksen täytyy avata sinulle paikka haastatteluun. Siellä myyt itsesi.

Ja vielä vinkki, huonomaineisiin toimistoihin on todella vähän kokeneita hakijoita, joten niihin on helpoin päästä. Ja sieltä on taas hyvä jatkaa eteenpäin.

Posted by Blogger Antti @ 4:01 AM #
 
<< Home