Saturday, February 11, 2006

MTV3 konkurssiin

Näin unta, että MTV3 laittoi pillit pussiin. En ihmettelisi, jos niin kävisi jossain vaiheessa. Kanavan sisällöllinen kiinnostavuus ja rohkeus ovat varsin alamaissa. Subilla rohkeutta on, mutta se taas hävitään harkintakyvystä. Tätä nykyä Nelonen vie kaupallisten valtikkaa.

Väittäisin, että maassamme on tilaa yhdelle valtakunnalliselle, kaupalliselle ja maksuttomalle kanavalle. 30-50 vuotiaille profiloituna. Tai siis aikuisille, ikään katsomatta. Ohjelmasisällöllä, joka ei aliarvioi katsojaa, tarjoaa ajateltavaa.

Ja tulevaisuudessa on väistämättäkin edessä entistäkin pienemmille kohderyhmille suuntautuvien kanavien määrän ja markkinaosuuden kasvaminen. Mainoskakku ei välttämättä kasva, mutta www:n ja tv:n raja-aita tulee katoamaan. Mediat määrittyvät sisällöllään, eivät formaatillaan. Vuorovaikutteisuus kasvaa ja muuttuu tästä pseudo-interaktiivisesta tekstari vaikuttamisesta siihe, että katsojat tekevät yhä suuremman osan ohjelmallisesta sisällöstä ja siitä maksetaan heille.

Jollain aika välillä suuret mediatalot sitten havaitsevat olevansa jotain ihan muuta kun aika vaatii parempaa sisältöä. Tulevaisuus tarkoittaa väistämättä jonkinasteista tekijönoikeuksia koskevien sääntöjen muuttumista. Tekijän on saatava raha kun hän luovuttaa teoksensa ensimmäisen kerran. Sitten se on vapaata riistaa. Linkitettävissä, lainattavissa, kopioitavissa. Avoimen lähdekoodin sisältöä.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 11:38 PM