Tuesday, February 21, 2006

Havainto

JWT ehätti tietojeni mukaan ensimmäisenä korvaamaan "integroitu viestintä"-termihirviön "integroitu kommunikaatio"-vaihtoehdolla. Toivon vilpittömästi, että se näkyy käytännössä. Ero on nimittäin melkoinen. Äkkisestään melko merkityksettömän tuntuinen sananvaihto muuttaa merkitystä yllättävän paljon. Termien merkityksellisia eroja analysoinkin jo taannoin.

Viestintä on aina yksisuuntaista, lähettäjältä vastaanottajalle, eikä viestintä anna mitään takeita siitä, kuinka vastaanottaja viestin ymmärtää. Kommunikaatioon on palaute sisäänrakennettu. Dialogi, jossa molemmat puhuvat samasta asiasta. Pahimmillaanhan kaksisuuntainen viestintä on kahden osapuolen monologeja, jotka näennäisesti saattavat sivuta toisiaan, mutta syvemmältä merkitykseltään tuskin lainkaan.

JWT:n sivulta löytyy myös yrityksen koko henkilökunta. Suunta on myönteinen, sillä liian moni toimisto head hunttaajien pelon varjolla pitää henkilökuntansa nimet ja yhteystiedot salassa. Olisiko todellinen syy kuitenkin vaihtuvuuden peittämisessä? Vai siinä, että henkilöstö onkin paljon pienempi, kuin asiakkaille on annettu ymmärtää? Jos ihmiset viihtyvät työpaikassaan...

Edit: Onpa muuten makeaa kääntää hiirellä lehden sivuja kuin oikeaa paperia konsanaan. Meni kahdella ekalla visiitilla ohi moinen hienous. Lystiä. Pelkästä sivujen kääntämisen ilosta kaiken sisällön käy lävitse ainakin pikaisesti.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 8:59 AM

Read or Post a Comment

Asiasta kuudenteen. Miksi vaihdoit visua? Tää on niiiiin kalpeeta tää, että ihan tulee kylmä olo.

Posted by Anonymous Anonymous @ 9:48 PM #
 

Halusin simppelimpää ja pelkistetympää. Mutta tämä on vielä välivaihe. Jos tämä tieto nyt lisää tuskaasi.

Posted by Blogger Antti @ 10:01 PM #
 

Jooooo, lisää.

Posted by Anonymous Anonymous @ 11:33 PM #
 

Hyvä, tarpeeksi tuskaisena pääset taatusti jonon ohi Kaisaniemessä järjestettävään tapahtumaan.

Suosittelen myös www.tuska.fi sivua. Se on terapeuttinen.

Posted by Blogger Antti @ 2:53 AM #
 
<< Home