Tuesday, June 06, 2006

Hölmö idea

Kulttuurierot ovat veikeitä. Fiksut suomalaiset kalamiehet kannattavat C&R kalastusmetodia. Fisu ongitaan jollain menetelmällä ulos. Sitä pällistellään hetki, otetaan pönötyskuva ja eliö punnitaan. Tämän jälkeen limainen vesieläin lasketaan takaisin luontoon jatkamaan elämäänsä.

Hommahan toimii ihan mainiosta, vaikka toiminnan mielekkyydestä keskustellaankin kalamiespiireissä. Menetelmällä varmistetaan, ettei kalastuspaine ole ylivoimainen ja kalat pääsevät rauhassa lisääntymispuuhin. Mikäs sen mukavampaa.

Ongelmia tulee, kun itäiseen Eurooppaan myydään kalastusmatkailutuotteita. Catch'n'release termi on täyttä hepreaa ja vastauksessa pyydetään selittämään mitä sillä tarkoitetaan. Pitkä ja perusteellinen vastaus saa pian paluupostissa todellisen bumerangin. "Stupid idea!!!". Tämän episodin taannoin kuultuani olin sanaton.

Juttu paitsi kiteyttää kalamiespiirien keskustelut myös kulttuurierot ja asiakaslähtöisen ajattelun.

Anywayz, kalastus on hieno harrastus.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 1:06 AM

Read or Post a Comment

Henkilökohtaisesti olen idänihmeiden kanssa samaa mieltä. Vähän samaa kuin mentäisiin metsälle ja ammuttaisiin hirvi nukutuspanoksella. Räps räps. Ja hirvi takaisin metsään.

Posted by Blogger Sanat on @ 2:34 AM #
 

Serkkuni poikaystävä on noin arkena ja K-Kaupassa kasvissyöjä. Se liha mikä syödään on itse metsästä kannettua ja suolistettua.

MInusta siinä on syvä viisaus. Älä syö sitten kaupan lihhaa, vuan metästä ihte kaikki. Elä metästä, jos syöt kaupan lihhaa.

Posted by Blogger hna @ 2:20 AM #
 

Siis eihän se mitään kalastusta ole, jos saalis lasketaan pois. Kalastaa kuuluu sen verran kuin jaksaa syödä tai myydä. Sitten lakataan kalastamasta. Kun taas tarvitaan saalista, mennään kalastamaan.

Posted by Anonymous Anonymous @ 5:50 AM #
 

Olen kuullut myös sellaisesta ennen kuulumattomasta tavasta että ammutaan/ongitaan yhdellä kerralla monta ja laitetaan pakastimeen. Sitten ei tarvitse lopputalvena ampua/onkia lainkaan vaan voi käydä pakastimella. Se on sitä jo vuosituhansia valloillaan riehunutta keräilymaniaa.

Posted by Anonymous Anonymous @ 5:43 AM #
 
<< Home