Saturday, February 25, 2006

Elisa - lajinsa viimeinen

Elisa vähentää taas väkeä. Vanhoista vahingoista on näemmä sen verran viisastuttu, että jonkinlaisia sopimuspaketteja tarjotaan lähteviksi valituille. Mistä vähennystarve sitten kertoo? Puhtaasti siitä, ettei Elisa ole kyennyt sopeuttamaan omaa toimintaansa ajan haasteisiin. Jos yrityksen innovointi toimisi, olisivat ovet auki toiseen suuntaan.

Vauraat Islantilaiset nappasivat taannoin Saunalahden itselleen ja korjasivat kohtuullisen voiton myydessään paketin Elisalle. Edelleen en käsitä, miksei Elisa ollut liikkeellä aiemmin ilman alumiini-investointipankkimiljardöörejä jäätikköiseltä saarelta. Ehkä johdolta puuttuu sekä näkemystä että rohkeutta.

En usko, että säännöllisin väliajoin irtisanomisuutisten merkeissä medioissa esiintyminen on kaupallisesti se kaikkein viisain vaihtoehto. Elisa taitaa juosta kokonaisuudessaan halvemman perässä.

3G ei ole lyönyt Suomessa vieläkään läpi. Norjassa BigBrother-huuma edisti uuden sukupolven mobiilipalveluiden menestystä, meillä tuotteistaminen kusee pahemman kerran. No, curlingia katsoi useampikin tuttava puhelimestansa, kun Ylen www:n kautta tapahtuneet lähetykset loppuivat.

Näyttää kuitenkin ikävästi siltä, että GSM:n seuraajaa uhkaa väliinputoajan paikka. Jotenkin tuntuu, että maikkari ja yle ovat tätä nykyä vahvoilla, koska niillä on tarjota sisältöä. Sähköisten medioiden rajat alkavat pian olemaan historiaa ja eri laitteet ovat pikemminkin käyttöliittymiä samaan sisältöön.

Ehkä kuluttajille ei enää kannattaisi kommunikoida tulevista laitteista "puhelimina" ja sisällöstä "mobiili sinä ja tänä ja tuona". Mobiili kun assosiotuu taustakuvina ja soittareina. Puhelimella puhutaan ja siinä on pieni näyttö ja palvelut maksaa liikaa. Kysymys on siitä, kuka ehtii ensin nitomaan sisällön ja palvelut yksinkertaiseksi ja selkeästi hinnoitelluksi paketiksi, joka kommunikoidaan kuluttajille ymmärrettävästi ja yksinkertaisesti. Elisa se tuskin on, joten osakkeet myyntiin vielä kun ehditte.

Ja otsikko, se juontaa hienosta biisistä. Kuunnelkaa se. Vaikkei liity mihinkään.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 12:32 AM

Read or Post a Comment

Asiasta viidenteen, portfoliosi; pulska punanuttu nähty Lontoossa, kuulostaa tutulta, erehdyttävän tutulta. Pisteet siitä.

Posted by Anonymous tuhis @ 6:28 AM #
 
<< Home