Thursday, January 04, 2007

Päihteet ja mainonta

Näitähän on nähty. Osa tahallisia, osa tahattomia. Yksi selkeästi tahallinen tapaus oli nopeavaikutteisen pulveriaspiriinin "Uusi särkylääke vauhdissa" abrikamppis piriviittauksin. Mutta ainoa se ei ole.

Kaikkihan muistavat ne Mäkkärin mainoksen savupääjätkät, jotka jumittaa tiskillä ruokalistaa, ja tilaa hirveet mätöt. Heselläkin oli se savujuustopurilaismainos, missä joku hiiri (vai mikä olikaan) huutaa silmät punasena: "lisää savua!".

Entäs DNA:n aikaa sitten nähty abri? Suu auki, tyypillä sim-kortin muotoinen kieli ja siinä siru. Siru näyttää ihan happolapulta kielen päällä. Kuvassa luki lisäksi "Laskut on aikuisten juttu" tjsp.

Jääkiekkoilija Karalahden edesottamukset ja XXX-oluen sixpackissa ollut Canal+-mainos tekstillä: "Tästä pakista erikoishintaan Suomen parasta lätkää!" luovat myös veikeitä assosiaatioita. Kohderyhmämainontaa!

MDMA sentään voisi tuumailla klassiselle sloganille: "Esso, se ainoa oikea". Ja tuosta se oikealla ylhäällä oleva vihreä purkki. Tuotakohan ruotsalaiset yleisurheilijat, Andreas Goldberger ja Juss Ahne ovat nokkaansa vetäneet.

Muistaako joku sen Laattakeskuksen kaakelimainoksen, jonka mukaan pienikin pala tekee onnelliseksi? Entä työ, jolla on tarkoitus? "Valtio tarjoaa viivat" ja "Onko alokkailla paukut lopussa?". Jepjep. Valtion organisaatiosta myös Alko on kunnostautunut. Heidän sivujensa banneri sanoi joskus, että "Kukka kruunaa oluen".

"Alpro tekee hyvän olon!" vetää jo sanattomaksi. Kyllä, siitä ei ole epäilystä. Vattenfall puolestaan toteaa: "Elämässä pitää olla virtaa". Pitäjänmäen R-kioski: "Täältä vedot".

"Viihdekäyttö on entistä mukavampaa" -WinXP Professional Fin asennusohjelma. Ei tällä kertaa muuta, jättäkää ne ristipäät, muterit ja telaketjut.

Kirjoitti Antti Huttunen @ 9:47 AM

Read or Post a Comment

Entä miltä kuullostaa Finnairin jälkihikeä pehmentävä "Happy Landing" vuodelta 1972.

Tai ravinnonkorvikevinkkelin tarjoava Saarioisen "Aidot aineet -hyvä ruoka"?

Posted by Blogger Mikko @ 11:55 PM #
 

Myös korkeakoulujen ja yliopistojen tarjoamat "Syventävät aineopinnot" ovat aina epäillyttäneet.

Posted by Blogger Antti @ 12:07 AM #
 

...niin ja tietenkin mässyfiilikset kiteyttävä Atrian "Hilpeästi herkutellen"

Posted by Blogger Mikko @ 12:21 AM #
 

www.getafix.fi

:D

Posted by Blogger Antti @ 10:49 AM #
 
<< Home